SAM24

Kejohanan

Sukan Asasi Malaysia (SAM) ke-7, 2024

Tarikh

1 – 3 Mac 2024 (Jumaat - Ahad)

Tuan Rumah

Pusat Asasi Pengurusan (PAP), Universiti Utara Malaysia

Tempat Kejohanan

Pusat Sukan, Universiti Utara Malaysia

Senarai Kontinjen

16 kontinjen (Seluruh Pusat Asasi Universiti Awam dan 3 Kolej Matrikulasi iaitu Kolej Matrikulasi Kedah, Kolej Matrikulasi Pulau Pinang, Kolej Matrikulasi Perlis)

Pengangkutan

Pihak penganjur hanya akan menyediakan pengangkutan untuk Pusat Asasi Universiti Malaysia Sabah (UMS) dan Pusat Asasi Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS) dari Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim ke UUM dan UUM ke Lapangan Terbang Sultan Abdul Halim.

Kontinjen harus mengatur dan menyediakan pengangkutan masing-masing

Makanan

Pihak UUM akan memastikan semua kafeteria di dalam kampus beroperasi sepanjang masa kejohanan.

Pihak UUM juga akan memberi maklumat katerer jika perlu. Tempahan makanan atlet dan pegawai juga harus diuruskan sendiri oleh universiti masing-masing.

Penginapan

Atlet DIWAJIBKAN menginap di dalam Kampus UUM dengan kadar bayaran yang akan dimaklumkan kemudian.

Pusat Asasi Pengurusan
Universiti Utara Malaysia